Vr. 21-09

Pat Travers

Een onvervalste blueslegende komt op bezoek in het Bolwerk in Sneek om hier een concert te geven. Samen met tweede gitarist Kirk McKim zet Travers een geweldige show neer met bluesrock van de hoogste plank. Voor de liefhebbers van oldschool blues en rock zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Vrijdag 21 september
Waar: Het Bolwerk, Sneek
Aanvang: 21.00
Entree: €12,50 vvk / €15,00 zaal


Live muziek in radioshow Noardewyn 

Elke werkdag tussen 13:30 en 16:00 uur trakteren Willem de Vries en zijn kompanen je op de lekkerste plaatjes, het laatste muzieknieuws, de leukste uitgaanstips en de mooiste live-optredens.

 

Vrijdag 21 september
Omrop Fryslân @ Noardewyn
Aanvang 13:30 uur, 92.2 FM
http://www.omropfryslan.nl/


Septemberpop

Eén van de leukste tentfeesten van de Friese zuidwesthoek! Op het feestterrein Stedspolle in het centrum van Workum vindt voor de 25e keer Septemberpop plaats, het tweedaagse muziekspektakel met regionale én landelijke toppers. Met artiesten als 2Brothers on the 4th Floor, Jannes en Wolter Kroes staat Workum weer twee dagen achter elkaar op z’n kop. De vrijdagavond staat deze editie bekend als de Hollandse avond en op de zaterdagavond is het dansen geblazen met bekende namen als 2 Brothers on the 4th Floor en Back4more. Meer info op www.septemberpop.nl

Vrijdag 21 en zaterdag 22 september
Waar: Stedspôle, Workum
Aanvang: Vrijdag 20.00 uur, zaterdag 21.00 uur
Entree: Vrijdagavond vvk €13,00, aan de deur €15,00
Zaterdagavond vvk €10,00, aan de deur €13,00

Michael Lee Firkins

Een gitarist met een compleet eigen sound: hij combineert elementen van bluegrass, country, blues en jazz tot één compleet eigen rock geheel. Firkins begon met optreden in verschillende coverbands, maar besloot al gauw dat dit niet zijn pakkie an was. Daarom maakte hij de overstap naar sologitarist, verkocht in 1990 zijn eerste solo plaat en won verscheidene awards, waaronder de Nederlandse Edison Award.

Vrijdag 21 september
Waar: Poppodium Romein Leeuwarden
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €12,00

Karma Kanics Scooters

The Karma Kanics is een Beatles coverband uit Engeland, maar geen gewone. Het werk van The Beatles wordt bewerkt aan de hand van een eigen interpretatie van de nummers van ‘The Fab Four’. Dit resulteert in een optreden met energieke, frisse songs.

 

Vrijdag 21 september
Waar: Café Scooters, Drachten
Aanvang: 22.00 uur
Entree: Gratis


Zwart Licht in Podium Asteriks

Het hiphoptrio Zwart Licht timmert vanaf eind 2007 al hard aan de weg. Zo brachten ze albums uit onder het label TopNotch (produceerde ook albums van The Opposites, Lefties Soul Connection, Opgezwolle en Gers Pardoel). Voor de hip hop liefhebbers in Friesland is dit rappende drietal zeker een aanrader. Met hun harde beats met dubstep-invloeden knallen deze heren over het podium.

 

Vrijdag 21 september
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €5,- (vvk bij King Kong Records Leeuwarden)


Talentenjacht 1 uit 1000 – Café Scooter’s Leeuwarden

In café Scooter’s is deze vrijdagavond een nieuwe talentenjacht te vinden. Drie verschillende acts zullen hun kunstje vertonen en uiteindelijk gaat er één met de winst vandoor. Voor de winnaar ligt er een dag opnametijd in het verschiet bij Studio Één uit Duizend. Bands en artiesten kunnen zich aanmelden door een demo, oefenruimteopname of filmpje op te sturen naar info@emilevandoorn.com ovv talentenjacht.

Vrijdag 21 september
Waar: Café Scooter’s, Leeuwarden
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis
Here we are everywhere – Afstudeershow Minerva Academie voor Popcultuur

Afgestudeerden van de opleidingen Muziek en Vormgeving presenteren in een wervelende show hun examenwerk. Een prettig gevarieerde mix van muzikale performance, fotografie en video. Meer informatie is te vinden op www.hereweareeverywhere.nl

 

Vrijdag 21 september
Aanvang: 19.30 uur
Waar: De Designfabriek, Leeuwarden
Entree: gratis