Za. 15-09

Popkelderpresentatie

Op 15 september zullen bijna alle Sneker oefenruimte-bands zich vanavond weer presenteren, in het zweet werken, hun beste beentje voor zetten, hun kunsten vertonen of gewoon rocken! Veertien zeer verschillende bands zullen de 2 podia betreden tijdens deze opening van Het Bolwerk concertseizoen. Of je nu van rock, dance, metal of pop houdt, voor een ieder zit er wel een band bij die de moeite waard is.

In sommige bands zit bij elkaar meer dan 100 jaar rock ervaring, bij anderen komen we niet verder dan 2 jaar. Dat betekent dat er behoorlijk grote muzikale generatiekloven schuilen, maar of dat te horen is valt nog te bezien en te beluisteren. Op een enkel toetsenbordje of blazertje na domineert de gitaar bij de popkelderbands. ‘Gi-taar-mu-ziek, heeft de liefde voor ons meegebracht’, zoals wijlen Mary Servaes ooit zo mooi zong.Zaterdag 15 september

Zaterdag 15 september
Waar: Het Bolwerk, Sneek
Aanvang: 20.00
Entree: Gratis

Expansie Festival Jubbega

Consumentenbeurs Expansie Jubbega is de oudste en succesvolste consumentenbeurs van Fryslân met een eigen traditie, sfeer en historie gekoppeld aan een groots evenementenprogramma. Vandaag is de American Day met ‘s avonds muziek van Skraal, De Hûnekop en Memphis Maniacs.


Zaterdag 15 september

Waar: Jubbega
Aanvang: 21.00 uur
Entree:  € 15,-


Seizoensopening – Poppodium Romein

Traditiegetrouw trapt Poppodium Romein het nieuwe seizoen af met een goedgevuld openingsweekend. Deze tweede seizoensopeningsavond zal in het teken staan van het populaire dubstep genre. Het Set-Up initiatief achter de dubstep avonden in Romein heeft voor deze avond BAR9, Joe Loud, Colours vs. Namz en Daturon weten te strikken.

Zaterdag 15 september
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis

Greidhoekfestival

Zaterdag 15 september zal er vanaf 17.00 uur tot aan middernacht weer een buitengewoon programma worden neergezet voor de inwoners van de Greidhoek en ver er omheen. Kort gezegd: van Friese troubadours tot Amerikaanse rockmuziek. Van dichters tot schilders. Van de jaren ’60 tot nu. Van Bob tot Pop. Het is allemaal te vinden op het Greidhoek festival!

Zaterdag 15 september
Waar: Zwembadterrein Wommels
Aanvang: 17.00 uur
Entree: € 8,-

Hebeca: hemel op aarde

In de Marwei in Jistrum vinden we op 15 september op een bijzondere locatie het theaterstuk Hebeca, een maatschappijkritisch stuk over een traditioneel Russisch dorp. In dit stuk wordt aan de toeschouwers een spiegel voorgelegd, waarin men kan zien dat de samenleving steeds materialistischer, en de mensheid steeds individualistischer wordt. Meer informatie is te vinden op www.hebeca.nl

Zaterdag 15 september
Waar: Marwei, Jistrum
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €26,50