Za. 22-09

Freeze Festival Leeuwarden

De grote afsluiter van de Week van de Friese popcultuur is natuurlijk het Freeze Festival in de Harmonie in Leeuwarden. Met headliners als Moss, DeWolff en Drive Like Maria staat er heel wat moois te wachten deze avond. 

Ook lokaal talent als Downbeat Maestros, Blue June en Nom de Plume hebben een plaatsje gekregen op dit festival. Met een grote variatie in het programma, van metal tot dance en van rockabilly tot hip hop, is er voor ieder wat wils. Zie voor meer informatie onze Freeze pagina!

Zaterdag 22 september
Waar: Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarden
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 19,00 

Hawklords

In 1978 beleefde de Engelse groep Hawkwind haar hoogtijdagen.  Door hun enorm drukke tourschema raken ze echter oververmoeid en ontstaan er onderlinge verschillen binnen de band, waarna wordt besloten de huidige koers stop te zetten. Een tijdje daarna besluiten enkele leden van Hawkwind een doorstart te maken onder de naam Hawklords, maar dan zonder de druk van een platenmaatschappij. Dit leidt wederom tot wereldwijd succes. In Iduna spelen deze heren weer een spetterende show met lasers en digitale projectie.


Zaterdag 22 september
Aanvang: 20.00 uur
Waar: Poppodium Iduna, Drachten
Entree: €10,- vvk €12,50 aan de deur

 


Nits + Divera 

The Nits heeft na dertig jaar ervaring en bijna 20 albums nog steeds geen zin om te stoppen. Wereldwijd heeft de band succes, zelfs in de moeilijk te bereiken Verenigde Staten en Rusland. The Nits slaan telkens weer een nieuwe of andere weg in, in tegenstelling tot de meeste ‘oude’ bands, die hun succes vaak uitmelken. The Nits valt te omschrijven als melodisch, luchtig & new wave.

Zaterdag 22 september
Waar: Het Bolwerk Sneek
Aanvang: 21.00
Entree:€14,- vvk €16,- aan de deur

 

Swanne Blues festival Langweer

In meerdere horecagelegenheden in Langweer kan men op deze avond onder het genot van een drankje luisteren naar verschillende (blues)bands. Na het succes van afgelopen jaar heeft de organisatie besloten het in 2012 opnieuw te proberen. Helaas zijn er op dit moment nog geen namen van bands bekend gemaakt.

Zaterdag 22 september
Waar: Langweer
Tijd: vanaf 21.30 uur
Entree: €10,00

 


Septemberpop

Eén van de leukste tentfeesten van de Friese zuidwesthoek! Op het feestterrein Stedspolle in het centrum van Workum vindt voor de 25e keer Septemberpop plaats, het tweedaagse muziekspektakel met regionale én landelijke toppers. Met artiesten als 2Brothers on the 4th Floor, Jannes en Wolter Kroes staat Workum weer twee dagen achter elkaar op z’n kop. De vrijdagavond staat deze editie bekend als de Hollandse avond en op de zaterdagavond is het dansen geblazen met bekende namen als 2 Brothers on the 4th Floor en Back4more. Meer info op www.septemberpop.nl

Vrijdag 21 en zaterdag 22 september
Waar: Stedspôle, Workum
Aanvang: Vrijdag 20.00 uur, zaterdag 21.00 uur
Entree: Vrijdagavond vvk €13,00, aan de deur €15,00
Zaterdagavond vvk €10,00, aan de deur €13,00

Karma Kanics Scooters

The Karma Kanics is een Beatles coverband uit Engeland, maar geen gewone. Het werk van The Beatles wordt bewerkt aan de hand van een eigen interpretatie van de nummers van ‘The Fab Four’. Dit resulteert in een optreden met energieke, frisse songs.

 

Vrijdag 21 september
Waar: Café Scooters, Leeuwarden
Aanvang: 22.00 uur
Entree: Gratis

Expeditie Laaksum

In het kader van de Maand van het Friese Boek organiseren Tresoar en De Culturele Onderneming een expeditie naar Laaksum. Een prachtige tocht van Leeuwarden via Bolsward, Rijs en het Rode Klif naar Laaksum. Onderweg treden bekende landelijke en Friese dichters, schrijvers en musici als Tonnus Oosterhoff, The Black Atlantic en Cornelis van der Wal op.

 

Zaterdag 22 september
Vertrek: 12.30 uur, Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar
Prijs: € 37,50 (inclusief eten en drinken en een tasje voor onderweg).